Dit zijn de voordelen van zelfsturende teams

Zelfsturende teams; je hebt er vast al eens het een en ander over gehoord of gelezen. Maar wat zijn nou de voordelen van zo een team zonder formele leider? In dit artikel wil ik je daar meer over vertellen. Lees je mee?

Wat is een zelfsturend team?

Om te beginnen kort wat een zelfsturend team inhoudt: het woord zegt het eigenlijk al, een zelfsturend team is in de basis een team of een afdeling zonder leidinggevende. In de praktijk is er wel vaak een management laag die opereert boven het team. De management laag bewaakt de kwaliteit en de kaders waarbinnen het team moet functioneren. Hoe zij hun gestelde doelstelling weten te realiseren is aan het team zelf.

Dit zijn de voordelen van een zelfsturend team

Meer creativiteit

Minder bemoeienis van een manager of leidinggevende zorgt voor meer vrijheid. Meer vrijheid zorgt vaak voor meer creativiteit. Managers of andere leidinggevende hebben al snel de neiging om hun personeel in hun eigen hokjes te laten denken, in de regel zorgt dit ervoor dat werknemers daar naar luisteren en minder geneigd zijn om zelf na te denken.

Het is leuker

Dit gaat natuurlijk niet voor iedereen op, maar veel mensen halen meer plezier uit hun werk in een zelfsturend team. Er ontstaat namelijk een echt teamgevoel waarin jij je eigen plekje hebt. Dat voelt fijn en zorgt voor meer synergie binnen het team. Er wordt echt een gevoel gecreëerd dat je met zijn alle verantwoordelijk bent voor het halen van de doelstellingen.

Meer verantwoordelijkheid

Uiteraard spreekt het voor zich dat iedereen een grotere verantwoordelijkheid draagt binnen een zelfsturend team. Dit groeit vaak organisch binnen een zelfsturend team. Medewerkers creëren bij zichzelf, vaak zonder dat ze het door hebben, een verhoogd gevoel van verantwoordelijkheid.

Meer weten over zelfsturende teams? Neem dan eens een kijkje op: www.haagsebeek.nl.