Dit moet je weten als je jouw bedrijf wil verkopen

Wanneer je een succesvol bedrijf hebt opgezet dan mag je absoluut trots op jezelf zijn. Niet iedereen kan dit en sommige mensen falen vaak voor het een keer lukt. Een succesvol bedrijf kun je verder zelf runnen of je kunt ervoor kiezen om het te verkopen. Een bedrijf verkopen kan altijd maar is natuurlijk veel makkelijker en winstgevender wanneer je bedrijf succesvol en groot is. 

Adviseur

Zelf je bedrijf verkopen

Als je jouw bedrijf wil verkopen dan zul je merken dat er een heleboel is dat je zelf kunt doen. Wellicht heb je daarbij wel hulp nodig van je accountant maar als je de juiste kennis in huis hebt is dat misschien niet eens nodig. Je kunt bijvoorbeeld zelf opzoek gaan naar potentiële kopers. Dat scheelt uiteraard in de kosten want je hoeft er niet iemand anders voor in te schakelen. Bovendien heb je zelf de touwtjes in handen en dat is iets dat veel ondernemers prettig vinden. Niemand kent jouw bedrijf beter dan jijzelf en jij kunt dus ook het beste bepalen welke koper geschikt is voor jou, en welke niet. 

Begeleiding

Hulp inschakelen

Er is niets mis met het zelf oppakken maar je kunt er ook voor kiezen om het volledige overnameproces uit handen te geven. Wanneer je weinig tijd of handige kennis hebt dan is dat een goede keuze. Een overnameadviseur kan je dan begeleiden in het volledige proces. Ook als je zelf al bent begonnen met de verkoop maar later in het proces vastloopt dan kun je nog hulp inschakelen. Een specialist weet nu eenmaal vaak alle kneepjes van het vak. Dingen waar je zelf wellicht niet op was gekomen. Op welk moment in het proces je hulp inschakelt dat bepaal je uiteraard zelf. Zo kan hij je namelijk tips geven om het traject soepeler te laten verlopen.