De voordelen van tapijttegels

Het kiezen van een fijne en goede vloer is niet de makkelijkste keuze. Er zijn vele soorten vloeren en materialen die je kunt gebruiken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan tapijttegels? Er zijn tal van mogelijkheden.

Het ligt net aan de stijl van de woning of bedrijfspand, of de smaak die je hebt, wat je neemt of wat past. De vloeren die vaak worden gekozen zijn laminaat, tapijt, vloerbedekking of tegels. Zoals de naam al zegt zijn tapijttegels een combinatie van tapijt en tegels.

Hoe je tapijttegels plaatst

Tapijttegels leggen kun je zelf doen. Als je tapijttegels gaat plaatsen begin je met de eerste tapijttegel precies in het midden van de kamer. Vervolgens werk je naar de muren toe met een rij van tapijttegels naar iedere wand. Hierna kun je de ontbrekende delen leggen.

Voor het leggen van tapijttegels hoef je niet rekening te houden met de ondervloer. Tapijttegels kunnen namelijk op iedere vlakke ondergrond gelegd worden.

Het onderhoud

Ook tapijttegels hebben onderhoud nodig, voornamelijk in de vorm van schoonmaken. Denk aan vlekken of loszittend vuil. Dit kun je gemakkelijk schoonhouden door regelmatig te stofzuigen en bij vlekken snel erbij te zijn.

Wrijf niet, maar dep op de plek van de vlek(ken). Je kunt ook met schoon en koud water vlekken eruit krijgen. Wanneer dit niet lukt, probeer dan lauw water met een klein beetje witte azijn.

De voordelen

Tapijttegels hebben vele voordelen. Het is comfortabel voor je voeten, het is warm, slijtvast, veilig voor kinderen, isolerend en geluiddempend. Ook een groot voordeel van tapijttegels is dat je het zelf kunt plaatsen. Hierdoor bespaar je geld en het is ook nog eens leuk om te doen.

Het is voor iedere ruimte mogelijk, zolang de vloer vlak is. Wanneer je de tapijttegels schoon wil maken kun je ze eenvoudig loshalen en apart schoonmaken. Het wordt niet vastgelijmd aan de ondervloer. Hierdoor blijft de ondervloer ook netjes en onbeschadigd, zonder lijmresten. De tapijttegels kunnen ook goed bij vloerverwarming.

Tapijttegels zijn te koop bij vloerwinkels, tapijtspeciaalzaken en bij doe-het-zelf-winkels. Daarnaast zijn tapijttegels ook online te koop.