De voordelen van een bouwkundige keuring op een rijtje

Na maanden van lang zoeken hebben jullie eindelijk de knoop doorgehakt. Jullie hebben een leuke woning op het oog. Helemaal zoals jullie het voor ogen hadden! Maar wat vaak vergeten wordt, is om een bouwkundige keuring aan te vragen. In deze blog lees je daarom de voordelen van een bouwkundige keuring. Dus sta je op het punt om het koopcontract te tekenen, wacht nog eventjes en schakel het advies in van een bouwkundig adviesbureau.

1. Goede inzicht in kosten

De prijzen op de huizenmarkt stijgen al jaren. Op het moment van schrijven is de gemiddelde prijs van de woning in Nederland zelfs het hoogste ooit. Je kunt je geld maar één keer uitgeven dus liever doe je dat als goede investering. Door een bouwkundige keuring (ook wel aankoopkeuring genoemd) aan te vragen, krijg je een goede inzicht in de mogelijke kosten. Want de kosten van verborgen gebreken zorgen voor torenhoge rekeningen.

2. Mogelijkheid om voorlopige koopcontract te ontbinden

Sta je op het punt om het voorlopige koopcontract te ondertekenen? Ons advies is om dit dan altijd onder voorbehoud van een bouwkundige keuring te doen. Waarom? Omdat als er veel gebreken worden ontdekt, jij met het bewijs van de keuring het voorlopige koopcontract kan ontbinden. Dus wij geven je graag als tip mee om vooraf een bouwkundig adviesbureau in te schakelen voor je gaat verhuizen.

3. Oordeel van een onafhankelijk bureau

Door de schaarste op de huizenmarkt tegenwoordig, wordt het steeds lastiger om een huis te vinden. Hierdoor bestaat de kans dat je niet kritisch naar een huis kijkt omdat je zó graag wil verhuizen. Door een aankoopkeuring aan te vragen, kijkt een onafhankelijk expert kritisch mee naar het huis. Zo krijg je onafhankelijk oordeel van iets waar jij mogelijk minder verstand van hebt.

4. Betere onderhandelingspositie

Mocht het zo zijn dat er enkele gebreken naar voren komen, dan kun je met het bewijs van de bouwkundige keuring aantonen dat dit geld gaat kosten. Zo kun jij aantonen dat de woning zijn vraagprijs niet waard is. Dit geld kun jij vervolgens gebruiken om de woning op te knappen! Twijfel je nog na het lezen van bovenstaande voordelen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met een bouwkundig adviesbureau. Zij kunnen jou alles vertellen wat je moet weten voor je een woning koopt!