De voor- en nadelen van lange lease en shortlease voor bedrijven

Heb je vaak een auto nodig, maar wil je geen auto kopen? Dan is het misschien tijd om te denken aan een auto leasen. Een auto per dag huren is namelijk een stuk duurder dan leasen. Maar veel bedrijven komen dan voor de vraag te staan: moet ik kiezen voor een lange lease of shortlease? Misschien blijkt shortlease in Utrecht voor jou de beste keus te zijn. Lees hieronder verder voordat je je beslissing maakt.

Het verschil tussen gewoon leasen en shortlease

Lease je een auto, dan kun je deze gewoon gebruiken wanneer je maar wilt in je leaseperiode. Je hebt alle voordelen van een auto, zonder de nadelen van auto bezit. Denk aan een lening zien te krijgen voor de auto, de auto moeten verkopen als je een ander wilt en (afhankelijk van je leasecontract) geen gedoe met verzekeringen en onderhoud. Deze voordelen kun je meepakken met zowel een meerjarige lease als bij shortlease. Maar er zijn wel wat verschillen in shortlease en meerjarige lease die je keus kunnen beïnvloeden.

Leasen als nieuw bedrijf

Een shortlease is ideaal voor wie een auto wilt, zonder het hierboven genoemde gedoe van autobezit, maar niet wilt vastzitten aan een lease van een jaar of langer. Deze situatie is vaak van toepassing voor nieuwe bedrijven. Een meerjarige lease kan soms een goede deal opleveren, maar voor een start-up is het niet altijd mogelijk om dit soort verbindingen aan te gaan. Je weet immers nog niet hoe je bedrijf er over een jaar financieel voor staat. Dan zoek je dus iets tussen een auto dagverhuur en een meerjarige lease in: de shortlease.

Een shortlease kun je in sommige gevallen na een bepaalde periode, bijvoorbeeld 30 dagen, al per dag opzeggen. Dat is erg handig als je niet veel financiële risico wilt lopen door een lange lease of koopcontract voor een auto aan wilt gaan.

Auto shortleasen voor nieuw personeel

Natuurlijk zien niet alleen start-ups de mogelijkheden en voordelen van shortlease in. Het kleinere risico wat je loopt door een shortlease af te sluiten, is ook ideaal voor bedrijven die nieuwe medewerkers in een auto van de zaak willen laten rijden. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om bij klanten langs te gaan. Zit de nieuwe medewerker nog in de proefperiode, dan is het risicovol om een lange lease af te sluiten en is shortlease een ideale oplossing.

Meer zakelijke artikelen lezen? Bekijk dan ook onze andere blogs.