De verschillende soorten bedden op een rijtje

Een bed gaat heel lang mee. Waarschijnlijk herinner je de laatste keer dat je een bed hebt gekocht niet meer. Er bestaan meerdere soorten bedden met elk hun eigen eigenschappen. Als je op het punt staat om een nieuw bed te kopen, is het handig om eerst de verschillen tussen de bedden te weten. Er bestaan conventionele bedden, waterbedden en boxsprings. Vooral de boxsprings zijn populair. In deze blog lees je van elk bed de eigenschappen zodat je keuze gemakkelijker wordt.

Boxspring bedden

We beginnen met de populaire boxsprings. Boxsprings worden ook wel hotelbedden genoemd. Dit type ziet men namelijk vaak in een hotel. Maar wat is een boxspring nou eigenlijk? Een boxspring is eigenlijk niets meer dan alleen een bedbodem met daarop een matras (met eventueel een topper). De ‘’box’’ met veren is bekleed met stof. De kleuren en stoffen kun je geheel zelf samenstellen. Ook heb je keus in de gestoffeerde achterwand. Op de meeste boxsprings ligt een pocketmatras wat heerlijk ligt. Maar je kunt ook kiezen voor een latex of koudschuim matras. Dit is geheel naar eigen wens samen te stellen.

Waterbedden

Waterbedden lijken nog niet zo lang te bestaan, maar schijn bedriegt. Waterbedden werden namelijk in de negentiende eeuw al gebruikt. Voornamelijk om doorliggen te voorkomen. De naam zegt het al eigenlijk. Een waterbed is een matras dat is gevuld met water. Belangrijk is om na het vullen het bed goed te ontluchten. Zeker wanneer je niet tegen de klotsgeluiden kunt. Het matras wordt verwarmd door een verwarmingselement onder het bed. Dit is omdat het water je lichaam anders teveel afkoelt. Er bestaan hardside en softside waterbedden. Een softside lijkt veel op een boxspring bed en een hardside is eigenlijk een bed met harde ombouw.

Ledikanten

Een ledikant is eigenlijk een conventioneel bed. Of te wel een bed met ombouw. Dit kan van hout of staal zijn. Dit is geheel naar eigen smaak. De ombouw zit iets onder het matras zodat je met uitstappen hier geen last van hebt. Een ledikant past daarnaast in de meeste slaapkamers omdat je de stijl zelf kan samenstellen. Er zijn namelijk veel verschillende soorten ledikanten.

Ben je op zoek naar de mooiste kinderbedden? Kijk dan eens op de site van PS Slapen.