De verschillen tussen scooters, bromfietsen en snorfietsen

Je bent de fiets inmiddels wel een keertje zat en bent op zoek naar een wat snellere tweewieler. Je wilt een scooter, bromfiets of snorfiets kopen in Rotterdam. Voordat je jouw fiets inruilt voor een van deze voertuigen wil je natuurlijk wel weten wat het verschil is. In deze blog zullen wij je deze verschillen uitleggen. Na het lezen van deze blog weet je wat het beste bij jou past! Direct een scooter kopen? Ga langs bij een scooterzaak in Rotterdam en vraag advies! Bijvoorbeeld scooterconcurrent.nl.

Scooter

We beginnen met de populairste van de drie namelijk de scooter. Een scooter is een gemotoriseerde tweewieler. Alle tweewielers die gemotoriseerd zijn vallen onder de naam scooter. Bromfietsen en snorfietsen zijn dus eigenlijk ook een scooter. Wel hebben de drie verschillende eigenschappen. Zo heb je voor een motorfiets een motorrijbewijs nodig, namelijk rijbewijs A en moet je minimaal 18 zijn. Met je autorijbewijs mag je dus niet op een motorfiets springen. 

Bromfiets

Een bromfiets mag niet harder dan 45 kilometer per uur. De bromfiets heeft een motor van maximaal 50cc. De bromfiets wordt vaak opgevoerd zodat deze een stuk harder kan dan is toegestaan. Om een bromfiets te mogen besturen moet je beschikken over een AM of je autorijbewijs. De minimale leeftijd om op een bromfiets te mogen rijden is 16 jaar. 

Snorfiets 

Een snorfiets heeft redelijk wat weg van een bromfiets. De maximumsnelheid is wel lager dan die van de bromfiets namelijk 25 kilometer per uur. Net zoals bij de bromfiets heb je voor een rijbewijs AM of autorijbewijs nodig om er legaal op te kunnen rijden. Je moet ook voor de snorfiets 16 jaar oud zijn. Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt?