De tuin van Schloss Schönbrunn

Schloss Schönbrunn is een van de belangrijkste Oostenrijkse culturele erfgoederen. Het is een paleis dat als zomerresidentie van de Habsburgers diende. Ooit lag het midden in de natuur, maar tegenwoordig is het onderdeel van de stad Wenen. In de tuin van het paleis staat een grote serre, hier komt veel licht binnen. In je huis wil je ook altijd veel licht binnen krijgen, kijk daarom eens naar een dakkapel serre. Hiermee krijg je meer licht in je huis, zonder dat je hiervoor grondige verbouwingen hoeft te doen. Lees hier meer of kijk op de website www.dakkapellenmodulair.nl.

Het paleis

Het paleis werd aan het begin van de 18e eeuw gebouwd en is later nog een keer grondig verbouwd door keizerin Sisi. Bijzonder aan het paleis is dat zowel het gebouw zelf als de tuinen perfect symmetrisch zijn. Er zijn meer dan 1400 kamers in de paleis, maar er zijn maar 40 kamers toegankelijk voor publiek. Je kunt voornamelijk de staatszalen bezichtigen, maar er zijn ook een paar leefruimten te zien.

Het park

Aan de achterkant van het paleis bevindt zich een groot park met een oppervlakte van een vierkante kilometer. Het park is sinds het einde van de 18e eeuw toegankelijk voor het publiek. Er is een grote fontein, allerlei soorten bloemen, planten, bomen, heggen, beelden en nog meer fonteinen. Op de heuvel van het park staat een de gloriette, dit is een open zuilengalerij met een geweldig uitzicht op het paleis en de stad. In de gloriette is ook een restaurant, waar je kan lunchen. Er bevindt zich ook een doolhof in de tuin. Ook is er een dierentuin, hier kun je zebra’s, leeuwen, tijgers, apen, reptielen en nog veel meer dieren vinden. De dierentuin is de oudste dierentuin ter wereld die nog steeds bestaat.