De ideale werkplaats

Tegenwoordig klussen we er veel op af. We hebben een goede zomer gehad, waar we veel hebben kunnen klussen in en rondom het huis. We hebben kunnen tuinieren, kunnen genieten in de tuin en nog veel meer. Zo beschikken sommige mensen over een boot, waarmee ze in de zomer erg veel zullen varen. In de wintermaanden zal de boot naar een loods worden gehaald om deze weer klaar te maken van een nieuw vaarseizoen. Zo kan er aan de buitenkant van de boot een laag epoxy worden aangebracht, wat extra bescherming geeft aan de boot. Naast dat epoxy erg goed is als beschermlaag bij een boot, kun je ook een vloer aanleggen met epoxy. Maar waar is epoxy nu precies goed voor?

Wat is epoxy?

Epoxy is een kunsthars die wordt gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo kan het gebruikt worden als coating voor bijvoorbeeld een boot, om te lamineren, te lijmen en om te plamuren. Je zou er dus ook voor kunnen kiezen om epoxy te gebruiken als coating in de werkplaats. 

Het resultaat van de epoxy zal leiden tot een harde, beschermende, waterdichte coating die vrijwel hecht op elke ondergrond. Er is dus meestal geen primer nodig bij het aanbrengen van epoxy, waardoor je na één keer beschikt over een sterke vloer. De epoxy vloer heeft naast zijn ultiem sterke, waterdichte kracht, het voordeel dat de epoxy vloer kan worden aangebracht met een antislip middel. Uitglijden op een werkvloer is daarom uit te sluiten, waardoor de werkplaats een stuk veiliger is dan met een gladde ondergrond!

De juiste apparatuur voor in de werkplaats

Nu je beschikt over een geschikte ruimte, een juiste coating en materialen, is het van belang om de juiste apparatuur aan te schaffen. Wanneer je bijvoorbeeld erg veel met hout werkt, is het van belang om over de juiste zagen, boortjes en ander soort gereedschap te beschikken. Ook de inrichting zou je moeten aanpassen op de klussen die je doet. Wanneer je van plan bent om te gaan lassen of te slijpen, is het belangrijk dat je niets van hout in de werkplaats hebt staan. Kies daarom voor een juiste inrichting van je werkplaats, die je inricht op de soort klussen die je doet!

Houd het lekker warm 

Vooral in de wintermaanden zul je gebruik maken van de werkplaats. In de zomer zal je meer in de tuin gaan werken, terwijl je in de winter bepaalde projecten of klussen kunt uitvoeren. Denk hierbij aan het klussen aan de boot, het maken van bepaalde meubels of een ander meubel voor in huis. 

Nu is het voordeel van een werkplaats dat je droog zit. Je klus zal niet worden natgeregend of beschadigen, wat wel zou kunnen gebeuren als je alleen buiten klust. Dit houdt niet weg dat er geen kou is in de werkplaats. Zorg daarom altijd voor een juiste temperatuur met bijvoorbeeld een werkplaatskachel.

Inmiddels ben je op alles voorbereid. Je bent er helemaal klaar voor, het gereedschap is er en de werkplaats is van alles voorzien. Laat het klussen maar beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *