De grote voordelen van laminaat

Een nieuwe vloer kiezen kan soms lastig zijn, De keuze in materialen is eindeloos en elke soort vloer heeft zo zijn voor- en nadelen. Steeds meer mensen kiezen voor het gemak echter voor laminaat. En dat is niet zonder reden. Een laminaat vloer is voordeliger en makkelijker in onderhoud dan bijvoorbeeld een houten vloer. Hieronder volgen een aantal redenen waarom een laminaat vloer een goede keuze is.

Laminaat is betaalbaar

Allereerst het kostenplaatje. Een houten vloer ziet er prachtig uit, maar de prijs die je voor een houten vloer betaald ligt aanzienlijk hoog. Als je voor laminaat kiest wat op een mooie houten vloer lijkt, betaal je een stuk minder. Laminaat lijkt tegenwoordig steeds echter op hout en veel mensen zien bijna het verschil niet. Zo heb je voor een mooie prijs een mooie vloer, zonder dat die er goedkoop uit ziet.

Makkelijk te onderhouden

Laminaat is erg makkelijk om te onderhouden, in tegenstelling tot een houten vloer of tapijtvloerbedekking. Met een laminaat vloer hoef je je geen zorgen te maken over vlekken die je er niet meer uit krijgt. Als iemand tijdens het kerstdiner een glas rode wijn morst bijvoorbeeld, krijg je het er gemakkelijk uit met een doekje. Dit maakt een laminaat vloer een stuk aantrekkelijker dan een houten vloer of tapijt, waar vlekken een stuk lastiger uit te verwijderen zijn. Bovendien hoef je een laminaat vloer nooit te schuren, te boenen of te oliën. Met behulp van een vezeldoekje en/of dweil ziet je vloer er keer op keer weer als nieuw uit.

Laminaat is geschikt voor elke ruimte

Een laminaat vloer is geschikt voor elke ruimte in het huis. Zowel in de woon- en slaapkamer als ook de keuken en badkamer. Voor keukens en badkamers is er een ruime keuze aan waterbestendige laminaatvloeren, die tientallen jaren mee gaan. Ook voor de kinderkamer is laminaat erg geschikt, omdat het zo makkelijk schoon te houden is. Vuil en stof kunnen zich niet zo makkelijk ophopen tussen de planken van laminaat als bij een houten vloer of tapijt. Een schone kamer is natuurlijk belangrijk voor de gezondheid van je kind.

Net echt

Ben je iemand die echt fan is van de look van een houten vloer? Tegenwoordig is laminaat bijna niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Dankzij de nieuwe technieken om laminaat mee te bewerken, kan het materiaal de meest populaire houten vloeren nabootsen. Inclusief met barsten, scheurtjes en noesten, zoals je dat ook in een echte houten vloer ziet. Ook looks als beton en natuursteen kunnen perfect worden nagebootst met laminaat. De keuze aan laminaat vloeren is reuze. 

Heb je besloten om te kiezen voor laminaat? Dan is het nog de vraag waar je de beste kwaliteit vloer voor de beste prijs kunt vinden. Op www.de-laminaatexpert vind je een ruime keuze aan laminaatvloeren voor scherpe prijzen. En het fijne aan de Laminaatexpert is dat ze deals aanbieden waarbij hun experts de laminaat gratis bij je komen leggen. Ideaal als je zelf niet zo handig of van het klussen bent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *