De bankgiro opzeggen doe je zo!

Wil je niet meer meespelen met de bankgiro loterij, maar heb je geen idee hoe je er vanaf komt? Dan ben je hier op de juiste plaats, want we leggen het je graag uit zodat je gemakkelijk en snel de loterij op kunt zeggen zonder hoofdpijn. Lees gauw verder en kom erachter hoe je dit voor jezelf regelt!

Een opzegservice inschakelen

Makkelijker de bankgiro opzeggen dan met een opzegservice kan bijna niet. Er zijn verschillende bedrijven die deze service aanbieden en allemaal werken ze even makkelijk. Het enige wat je hoeft te doen namelijk, is even kort bellen of een formulier invullen. Het bedrijf gaat dan voor jou aan de slag om ervoor te zorgen dat jouw abonnement wordt opgezegd en zal niet rusten voordat dit ook daadwerkelijk is gebeurd! Zo heb je er zelf dus bijna geen zorgen om, maar weet je wel zeker dat het voor je wordt geregeld.

Een brief sturen

Wanneer je per post opzegt is de bankgiro verplicht om hier gehoor aan te geven en jouw abonnement ook daadwerkelijk te beëindigen. Belangrijk is dan wel dat je alle benodigde informatie in jouw brief benoemd. Denk bijvoorbeeld aan je NAW gegevens, maar ook welk abonnement je hebt bijvoorbeeld. Er zijn een heleboel beschrijvingen te vinden van de informatie die je in deze brief moet plaatsen, dus combineer er enkelen zodat je zeker weet dat er niets ontbreekt. Zorg er vervolgens voor dat je de brief dubbel hebt en één exemplaar zelf bewaart. Zo kun je precies terugvinden wat je hebt opgestuurd indien de bankgiro contact met je opneemt.

Voor je het weet heb je opgezegd

Met één van deze twee methoden heb je binnen de kortste keren je bankgiro opgezegd. Dan ben je er vanaf en is het allemaal geregeld voor je er erg in hebt. Veel succes!