De baan van je dromen!

Je hoort het vast vaker: “Ik heb echt mijn droombaan gevonden”. Van jongs af aan hebben we allemaal wel een ideaalbeeld bij later. Waar de één profvoetballer wil worden, is de andere in zijn hoofd een prins of prinses. Maar welke ‘droom’ banen worden nou echt veel beoefend? Wij benoemen er een aantal!

Op de vrachtwagen

Trucktransport. Autotransport. Internationaal transport. Deze termen zeiden je vroeger niet zoveel, want jij wilde gewoon in een grote truck rijden. Nu weet je wel beter! Je bent vrachtwagenchauffeur en jouw droombaan beoefen je. Was het wat je ervan had verwacht? Veel vrijheid, rijden in een grote auto en je komt waarschijnlijk op veel plekken binnen Europa. 

Brandweerman/Brandweervrouw

Niets stoerders dan iemand uit het vuur bevrijden toch? Vroeger speelde jij waarschijnlijk ook vaak de brandweer. Erg spannend. Nu is het later! Nog steeds is dit beroep enorm spannend, maar je bent er ondertussen ook achter gekomen dat het beroep ook een hele zware kant heeft. Je bent namelijk niet altijd op tijd. Je kunt helaas niet iedereen helpen. Bij ongelukken en brand zie je de meest verschrikkelijke dingen voorbij komen. Mijn droombaan is het nooit geweest, maar ik heb enorm veel respect voor een brandweerman/brandweervrouw.

Kapper/Kapster

We kennen allemaal wel iemand in onze vriendengroep die kapper of kapster is. Weet jij toevallig ook of hij/zij dit al van kleins af aan wilde zijn? Grote kans dat dit antwoord ‘Ja’ is.

Blijven dromen, ondanks dat je waarschijnlijk nu geen kind meer bent. Het kan zijn dat jij jouw droombaan nog niet gevonden hebt, maar gelukkig heb je nog een mooi leven voor je.