Concentratieproblemen op het werk? Zo los je het op

Bellende collega’s, klanten die over de vloer komen en werkzaamheden die naast het kantoor uitgevoerd worden. Er zijn een veel dingen die ervoor zorgen dat jij afgeleid raakt op de werkvloer. Hoe los je deze concentratieproblemen op? Kun je bijvoorbeeld de akoestiek verbeteren? Of heb je andere oplossingen nodig? In deze blog geven wij jou een aantal tips.

Verbeterde akoestiek

Het aanbrengen van akoestische panelen draagt bij aan een verbeterde akoestiek. Door deze panelen heb je minder last van omgevingsgeluiden, omdat geluid gedempt wordt. In deze akoestische panelen zit een vulling verwerkt, die het geluid in zich opneemt. Je kunt de panelen rondom je werkplek plaatsen. Zo kun je rustig aan het werk en niemand heeft last van jouw telefoongesprekken.

Juiste voeding

Wist je dat je met de juiste voeding een heleboel taken kunt uitvoeren? Je hersenen werken namelijk via een complex netwerk van zenuwcellen die met elkaar kunnen communiceren via zogenaamde neurotransmitters. Eén van die neurotransmitters is noradrenaline. Deze zorgt onder andere voor een goed concentratievermogen. Het is dus belangrijk dat deze neurotransmitter goed gevoed wordt. Hoe? Bijvoorbeeld met vis, eieren, vlees, kaas, melk(producten), avocado, noten en zaden en peulvruchten. Vermijd suikers! Hier word je alleen maar onrustig van.

Buitenlucht

Het is niet gek dat steeds meer kantoormedewerkers ‘s middags een ommetje maken. Een ommetje van 20 minuten kan al veel schelen. Door de wandeling maak jij je hoofd even leeg en hierna kun je met een frisse blik weer terug aan het werk. Trommel die collega’s maar op!