Coaching bij ondernemingsgroei

Bij een groeiende onderneming of een onderneming waar groei wenselijk is kun je soms wel wat hulp gebruiken. Hierbij moet je denken aan een stukje marketing om nieuwe leads te verkrijgen. Net als training van medewerkers om de groei van je bedrijf goed te laten verlopen. Daarnaast komen er gedurende het groeitraject nog vele andere problemen naar voren. Voor elk van deze aspecten ben je zoekende naar een oplossing die past bij je eigen onderneming. Bij het MKB plein in Hengelo kun je een gratis adviesgesprek aanvragen met een groeicoach om een beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden.

Je eigen groeicoach

Een groeicoach gaat samen met de ondernemer het bedrijfsproces doorlichten. Hierbij worden alle aspecten van de onderneming besproken en wordt er uitgezocht waar de grootste behoefte aan is. Welk probleem er opgelost dient te worden en welke problemen er in de toekomst voorkomen kunnen worden. Er wordt een duidelijk plan opgesteld om in samenwerking met de partners van het MKB plein de onderneming naar een hoger niveau te tillen. Een ZZP-ondernemer kan bijvoorbeeld werk uitbesteden om zo meer tijd over te houden voor zijn corebusiness. Door de ervaring van de consultants en high-end applicaties kom je snel tot een goed inzicht

Partnerbedrijven en voordelige pakketten

Door de samenwerkingen met partnerbedrijven ben je verzekerd van professionele diensten, waar je onderneming gebaat bij is. Hierbij moet je denken aan het uitbesteden van het opleiden van nieuwe medewerkers, contacten voor juridische zaken en (online) marketing voor nieuwe klanten. Ook kun je gebruik maken van de voordeelpakketten om zo de kosten van de groei beperkt te houden. Deze pakketten bestaan uit diverse diensten, zoals bedrijfsadministratie, pensioenregelingen en verzekeringen.

Groei betalen uit je winst

Door het groeien zal je onderneming meer winst gaan maken en uit deze winst zal de groei betaald gaan worden. Dus geen aanvangskosten, maar je gaat pas betalen als de dienst zijn waarde heeft bewezen. Dit klinkt natuurlijk heel mooi, maar wie betaalt dan de opstartkosten? Dat kun je vinden op de site van het MKB plein.