Boekhouding voor zzp\’ers

Administratie is een van de belangrijkste dingen binnen elk bedrijf. Hoe goed de boekhouding op orde is bepaald hoe soepel bijna alle interne processen van een bedrijf verlopen. Dit belangrijke facet van een bedrijf kan nogal een uitdaging zijn, zeker voor zzp’ers. Gelukkig zijn er websites zoals zzpdaily.nl, dat zich specialiseert in de boekhouding van zelfstandigen zonder personeel.

De man achter de blog

Zzpdaily is een blog opgericht door Job Verberne. Deze zzp’ers studeerde af met een bachelor of Science in Accounting, maar liet de accountantcarriere aan zich voorbij gaan om een pad als zelfstandig ondernemer te bewandelen. Inmiddels is hij de eigenaar van Exotic Orange Ltd., een marketingbedrijf, en reist hij de wereld rond. Ook is hij toegewijd aan het helpen van andere zzp’ers met hun boekhouding, zodat zij ook hun volledige potentie kunnen benutten. Zzpdaily.nl staat vol met artikelen, gidsen en tips zonder nonsens: advies dat elke zzp’er meteen toen kan passen op zijn/haar/hun boekhouding en administratie. Verberne splitst zijn advies tevens in twee straten: de boekhouding van je bedrijf zelf uitvoeren, of hier iemand voor inhuren.

De resources

Het overgrote deel van het advies is natuurlijk te vinden op het blog, maar hier geven we een korte samenvatting. Zzpdaily heeft een lange lijst aan resources en boekhoudprogramma’s die elke zzp’er verder kunnen helpen met het zelf regelen van hun boekhouding. Ook worden deze programma’s met elkaar vergeleken, en worden alle negatieve en positieve kanten van elk programma belicht. Ook wordt het onderzoek wat hierbij komt kijken uitgelicht, en wordt er precies uitgelegd waarom een bepaald programma de aanrader is. Dit is maar een enkel facet van Zzpdaily’s advies over je eigen boekhouding doen; er zijn velen artikelen te vinden op de website voor bijna alle struikelblokken. Hetzelfde geldt dus voor het uitbesteden van de boekhouding. Ook hierover zijn verschillende artikelen te vinden op zzpdaily.nl, van opiniestukken tot onderbouwde vergelijkingen, en vooral ook advies en dingen waar je op moet letten voor en tijdens het inhuurproces.

Veel zzp’ers worstelen dus met de administratie, maar voor elke zzp’er die hier moeite mee heeft zijn er mensen als Verberne, en resources als zzpdaily.nl. Ga dus vooral binnen hun resources op zoek naar de dingen die jij nodig hebt voor jouw bedrijf, om jouw boekhoudingsproces zo soepel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Of je nu zelf je administratie bijhoudt of hier iemand voor inhuurt, uiteindelijk kom je bij een manier uit die voor jou het beste werkt, en waar je bedrijf enkel van groeit. Succes.