Bijverdienen als student

Het leven wordt steeds duurder. Je volgt een opleiding, maar hebt eigenlijk nog wel tijd over om te werken. Dan is het verstandig om een bijbaantje te kiezen. Maar voor welke bijbaan kies je? Wat zijn de best betaalde bijbanen? Waarmee verdien je het meest. Wij hebben hieronder een lijstje gemaakt met de leukste en best verdienende bijbanen. Eén ding kunnen we alvast verklappen: een bijbaan als directiechauffeur is hot en verdiend zeer goed!

Werken op een evenement

Wat is er nou leuker dan bijverdienen terwijl je eigenlijk aan het feesten bent. De ‘festivaltrend’ zet zich nog steeds door en ieder jaar komen er meerdere festivals bij. Dit betekent ook dat de vraag naar personeel op deze evenementen blijft toenemen. Daarnaast zitten er vaak enorme voordelen aan het werken op bijvoorbeeld een meerdaags festival. Zo wordt er goed betaald en heb je vaak de mogelijkheid zelf nog even op het festival te kijken.

Privé- / directiechauffeur

Ben je gek op mooie auto’s? Dan is een bijbaan als privé- of directiechauffeur de baan voor jou! Van hotel tot vliegveld, van vergadering naar multinational. Strak in het pak rijdt je vaak in de meest luxe auto’s zakenmensen, politici en artiesten naar hun bestemming. Je ontmoet vaak de meest interessante personen en verdiend ook nog eens goed bij!

Thuiszorg

Wil jij iets betekenen voor de samenleving? Bekijk dan de bijbanen in de thuiszorg. Terwijl je echt van betekenis bent, vaak voor oudere mensen of in ziekenhuizen, verdien je ook nog eens een leuk zakcentje. En, vanwege de vaak onregelmatige tijden verdien je ook nog eens extra.

Horeca

Al jarenlang is dit een populaire bijbaan onder studenten; het werken in de horeca. Want zeg nou zelf. Wat is er leuker dan werken in de bar waar al jouw vrienden komen? Zeker in de zomerperiode is de vraag naar horeca personeel enorm groot. Zie jij jezelf al rennend over het terras? Het is hard werken, maar vaak staan daar een leuke fooienpot tegenover.

Aan de telefoon

Ben jij enorm sales gericht en heb jij een dikke huid? Dan is een baan als telefonische verkoper een goede optie. Waarom? Je verkoopt veelal abonnementen waardoor je veel bonussen ontvangt. Het is een pittige baan, aangezien weinig mensen in de avonduren nog eens zitten te wachten op een telefonische verkoper. Maar schiet je raak? Dan verdiend het ook goed.