Beroepen op de weg

Menig mens vindt het heerlijk om onderweg te zijn met de auto of een ander voertuig. Je komt om veel plekken en je ziet de meest prachtige omgeving om je heen. Daarnaast kom je met nieuwe mensen in contact doordat je steeds op een andere locatie moet zijn. Het is daarbij ook een hele zelfstandige baan. Wil jij weten welke beroepen er op de weg zijn? Lees het hier!

Vrachtwagenchauffeur

Het meest bekende beroep dat veel op de weg te vinden is, is als vrachtwagenchauffeur. Dit beroep moet ervoor zorgen dat de vracht van A naar B wordt gebracht. Dit kan in Nederland zijn, maar er zijn ook vrachtwagenchauffeurs die dagen onderweg zijn naar het buitenland. Bij dit beroep moet je dan ook geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, tijden kunnen namelijk enorm wisselen.

Klant op juiste bestemming

Daarnaast kun je ook personen vervoeren die op een specifieke tijd ergens moeten zijn. Denk hierbij aan directiechauffeur dat je met een ccv d1 certificaat kan worden. Hiervoor moet je rijopleidingen doen die jou precies leren hoe je een klant op de juiste bestemming krijgt. Dit is vooral een heel sociale baan, waar professionaliteit voorop staat. Daarnaast heb je natuurlijk ook de taxichauffeur die een klant naar het adres rijden wat hij of zij doorgeeft. 

Rij instructeur

Een heel ander beroep dat veel op de weg te vinden is is als rijinstructeur. Hierbij leer je andere juist deel te nemen aan het verkeer door zelf in de auto plaats te nemen. Hierbij rij je zelf niet, maar zorg je ervoor dat de leerling de juiste handelingen verricht waarbij je eventueel zelf kan ingrijpen als dit niet goed gebeurt.