Belangrijke stappen tijdens het bedenken van een bedrijfsnaam

bedrijfsnaam bedenken

bedrijfsnaam bedenken

Een bedrijf beginnen is minder makkelijk dan anderen je laten denken. Het is nog moeilijker als je geen idee hebt hoe je het een naam moet geven, en of die naam wel mogelijk is.

Als je wilt dat je bedrijf succesvol is, heb je een even succesvolle naam nodig, maar de perfecte bedrijfsnaam bedenken kan uren duren. Het brainstormen en namen op papier krabbelen kost erg veel tijd en energie. Als je hulp zoekt bij het bedenken van een naam voor je bedrijf of product, dan zijn hier een paar tips die je kunt gebruiken.

Houd, voordat je meteen in het naamgeving proces duikt, deze stappen in gedachten:

Beschikbaarheid

Zorg dat de naam beschikbaar is en niet door iemand anders van een handelsmerk voorzien is (andere mensen kunnen jouw idee ook al hebben en er komt altijd een element van geluk bij kijken als het gaat om het kiezen van een bedrijfsnaam). Als jouw naam al in gebruik is, dan zit er vaak niets anders op dan een andere te bedenken. Soms komt het voor dat jouw naam al wel gebruikt is, maar niet meer actief. Je kan dan altijd contact proberen te zoeken om het een en ander te regelen.

Variaties

Als je je bedrijfsnaam gekozen hebt, neem dan de tijd om te zoeken naar alle mogelijke variaties ervan die nog steeds zouden passen bij wat je zoekt. Bijvoorbeeld, als de naam van je bedrijf gespeld zal worden als “Wild Child”, dan moet je ervoor zorgen dat de juiste bedrijfsnaam naar voren komt als iemand zoekt op “wild child”, “wild child clothing” of “youth wild child”.

Controleren

Als je er zeker van bent dat de naam beschikbaar is en geen andere ongewenste variaties heeft, is het tijd om een eenvoudige Google zoekopdracht uit te voeren naar de exacte zin met een “-” tussen de woorden. Als de zin op een website opduikt, betekent dit dat dit geen originele naam is en misschien al eerder gebruikt is. Een bedrijfsnaam checken kan via meerdere instanties, bij twijfel is dit altijd aan te raden.