Bedrijfsnaam laten bedenken: tips!

Je gaat de stap zetten om een eigen bedrijf te beginnen. Dat is om te beginnen bewonderenswaardig en getuigt van lef en passie. Bij het opzetten van een eigen bedrijf komen vele zaken om de hoek kijken, zoals een bedrijfsnaam bedenken. Naast een goed bedrijfsplan is dat minstens zo belangrijk. Een bedrijfsnaam moet herkenbaar zijn, pakkend, passend bij je bedrijf en de eventuele producten en bij jouzelf als persoon. Wat wil je uitstralen? Welk publiek wil je bereiken? Lijkt het niet te veel op een reeds bestaande naam? Wat zijn nog meer zaken waar je op moet letten bij een bedrijfsnaam bedenken? 

Tips voor bedrijfsnaam laten bedenken

Voor een passende bedrijfsnaam bedenken kun je natuurlijk iemand inhuren. Maar wanneer je zelf een beetje creatief aan de slag gaat kun je deze kosten uitsparen. Met een aantal handige tips is het goed mogelijk om een bedrijfsnaam bedenken zelf te doen, eventueel met wat hulp van familie of vrienden. Schakel als eerste de mensen in je naaste omgeving in. Zij kennen je immers het beste en weten wat je ambities zijn voor het op te zetten bedrijf. Wedden dat ze graag helpen bij een bedrijfsnaam laten bedenken? In plaats van een volledig woord kun je ook letterwoorden gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de initialen van je naam of een afkorting zoals JJA. Dit staat dan voor Jan Jansen Administraties. Waar je wel altijd op moet letten is of een bedrijfsnaam inmiddels al in gebruik is. Dit kun je checken bij sites zoals de Kamer van Koophandel.

Bedrijfsnaam bedenken met behulp van het internet

Het internet afspeuren helpt je verder bij een bedrijfsnaam bedenken. Maak een reisje over de wereld en kijk of er een stad, land of natuurgebied is dat bij jouw bedrijf past. Of zoek het in de hoek van de literatuur, mythologie of ons planetenstelsel. Buitenlandse namen of woorden doen het ook altijd goed bij een bedrijfsnaam laten bedenken. Schrijf bij een bedrijfsnaam bedenken je voorkeuren op, spreek het een aantal keren hardop uit en laat een ander beoordelen of het “lekker bekt”. Met deze tips, een beetje zoeken en door goed na te denken is een bedrijfsnaam bedenken makkelijker dan je in eerste instantie denkt.