Banen in de technische sector

De technische industrie is de laatste jaren enorm gegroeid. Er is veel vraag naar mensen met een technische achtergrond, omdat de kennis steeds meer nodig is. Technisch opgeleiden hebben dus een goede baankans. Er vindt een overgang plaats van uitvoerend werk naar het steeds meer automatiseren van processen en handelingen.

De procesindustrie

Ben je zelf ook toe aan een (nieuwe) technische uitdaging? Het bekijken van een vacature procesoperator is dan mogelijk interessant voor je. Een baan in de procesindustrie is erg uitdagend, leuk en het verdiend ook nog eens goed! Nog meer redenen om in de procesindustrie te gaan werken is dat je vaak te maken hebt met ploegendiensten. Dan werk je een aantal dagen in de ochtend, een aantal dagen in de middag en ook in de avond of nacht. Dit betekent ook dat je meestal de week daarna een aantal dagen achter elkaar vrij bent. Ook omdat het werk niet altijd overdag is, ontvang je een mooie toeslag.

Civiele techniek

Civiele techniek is een zeer breed vak, waardoor het beroepenveld ook erg groot is. Binnen de civiele techniek kun je aan de slag gaan als technisch ontwerper, projectleider, bouwkundig adviseur of werkvoorbereider. Begaanbaarheid, bewoonbaarheid en veiligheid zijn belangrijke termen binnen de civiele techniek. De civiele techniek houdt zich bezig met vele soorten infrastructuur zoals metrotunnels of bruggen en het juist inrichten van processen.

Engineering

Een engineer, oftewel ingenieur, houdt is werkzaam in een bepaalde specialisatie binnen het technisch werkveld. Er zijn vele soorten engineers en specialismen. Denk hierbij aan software engineers, bouwkundig engineer of mechanical engineer. Engineer kunnen daarom ook werkzaam zijn in verschillende werkgebieden, zoals de IT, elektrotechniek of bouwkunde. Iedere tak van engineering is weer wat anders, maar in hoofdlijnen gaat het uiteindelijk om hetzelfde: het gebruiken van technische kennis voor het ontwikkelen of bouwen van systemen, machines of toepassingen.

Baan vinden in de techniek

De kans dat je een geschikte baan in de techniek vindt is dus redelijk groot. Er zijn veel vacatures en werkgevers die technisch personeel goed kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er ook nog recruitmentorganisaties die gespecialiseerd zijn in het bemiddelen in het technisch werkveld. Dit is voor zowel werkgever als werknemer interessant. Zij kunnen je adviseren over technische banen en helpen om een passende baan te vinden. Ook omdat er een groot aanbod aan technische vacatures is, kan het fijn zijn om gebruik te maken van zo’n recruiter. Je hebt er veel keuze in banen en werkgevers/werknemers.