Alles over het oudste stoomketelbedrijf van Nederland

Kuiper en Zonen BV is niet alleen het oudste stoomketelbedrijf van Nederland. Daarnaast is het ook een prachtig familie bedrijf. Het is ontstaan uit de liefde voor techniek. Op dit moment streeft de vierde generatie naar een duurzame continuering van het bedrijf. Ze opereren zelfs op een internationaal niveau. Maar wat doen ze dan precies? Kuiper en Zonen BV levert, verhuurt en onderhoud complete industriële stoomketelinstallaties. Lees hier alles over het oudste stoomketelbedrijf van Nederland.

Het leveren van stoomketels

Het is de kernactiviteit kan Kuiper en Zonen BV, het leveren van stoomketel installaties. Dit doen zij al jaren succesvol door een geweldige samenwerking tussen hen en een Duits bedrijf. Deze samenwerking leidt naar synergie. Beide partijen doen heirdoor waar ze goed in zijn. Het Duitse bedrijf levert namelijk kwalitatief hoogwaardige producten. Vervolgens zorgt Kuiper en Zonen BV voor de passende engineering en uitvoering. Stoomketels die zij leveren hebben ofwel hoge of lage druk. Echter levert het bedrijf ook aanverwante producten. Denk hierbij aan warmwaterketels en heetwaterketels. Andere voorbeelden zijn ontgassers en rookgaskoelers.

Ketel verhuur

De introductie zei het al, naast levering doet het bedrijf ook aan verhuur. Dit is ideaal wanneer u tijdelijk een ketel nodig heeft. Een huurketels is automatisch ingezet wanneer u al klant bent bij Kuiper en Zonen BV. Tijdens een keuring, een eventuele reparatie of een tijdelijke verhoging van uw stoomproductie kunt u namelijk gebruik maken van een van onze huurketels. Dit is ook immers snel geregeld. In een kort tijdsbestek kunnen zij een bedrijfsklare stoomketel installatie opleveren. Zo reduceren ze samen met u dure productie stilstanden tot een minimum.

Onderhoud stoomketel

Kuiper en Zonen BV verkoopt en verhuurt dus stoomketels en andere verwante producten. Het is daarom ook niet zo gek dat ook onderhoud een dienst is van hen. De verhuurde en verkochte producten moeten het immers blijven doen. Het onderhoud is voornamelijk gericht op verschillende zaken. Denk hierbij aan brandonderhoud. Tot aan het keurings-gereed maken van uw ketel kunnen zij u ondersteunen. Daarnaast is dit ook het adres voor begeleiding van uw ketelkeuring. Zo is het bedrijf volledig voorbereid op de komst van de keuringsinspecteur. Deze diensten kunnen de medewerkers efficiënt en doelgericht uitvoeren. Het team dat dit uitvoert is namelijk correct opgeleid en vakbekwaam.