6 tips voor een optimaal beveiligd huis

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat er ieder jaar ongeveer 65.000 keer wordt ingebroken. Gelukkig zijn er tegenwoordig wel veel manieren om je huis goed te beveiligen tegen inbraak. Die kunnen de kans op een inbraak aanzienlijk verdwijnen. Alleen waar moet je dan beginnen? Met deze 6 tips voor het beveiligen van jouw huis maak je het de dief in ieder geval een stuk moeilijker!

1. Maak je woning zichtbaar

Hoe zichtbaarder je woning is, hoe moeilijker het wordt om ongezien in te breken. Scherm dus niet je gehele woning af met hoge schuttingen of heggen. Een minder dichte begroeiing in de voortuin zorgt er in ieder geval voor dat anderen goed kunnen zien wat er gaande is. De kans op een inbraak wordt dan aanzienlijk kleiner.

2. Schriklichten

Zet inbrekers in het licht via buitenverlichting met sensoren. Gebruik hiervoor een tijd- of schemerschakelaar. Deze lichten floepen telkens aan wanneer de detector een beweging rond het huis waarneemt of op bepaalde ingestelde tijdstippen. De inbreker kan hierdoor de indruk krijgen dat er toch iemand thuis is.

3. Veiligheidssloten

Een effectieve manier is het gebruik van veiligheidssloten. De inbraak wordt technisch gezien veel moeilijker gemaakt hierdoor. Zorg er wel voor dat wanneer je dit doet, je dit ook op alle buitendeuren toepast.

4. Bewoonde indruk

Wanneer je langer van huis bent, bijvoorbeeld tijdens vakantie, laat dit dan vooral niet merken. Laat iemand je brievenbus legen, laat wat gebruikte spullen op tafel liggen en laat iemand af en toe wat rolluiken openen. Op deze lijkt het alsof je wel thuis bent waardoor inbrekers het minder snel op jouw huis gemunt hebben.

5. Camera

Camerabewaking kan er nuttig zijn. Naast dat het een veiliger gevoel geeft, heb je ook altijd bewijsmateriaal in geval er echt iets gebeurt. Bij de meeste camerasystemen heb je tegenwoordig ook de mogelijkheid om via je mobiele telefoon mee te kijken. Wanneer je dan van huis bent, kan je toch een oogje in het zeil houden.

6. Afspraken met de buurt

Ten slotte is het ook altijd goed om met buren af te spreken een oogje in het zeil te houden. Start bijvoorbeeld een buren-app om elkaar te informeren. Met een Whatsapp Buurtpreventie bordje van Naamborden attendeer je men er bovendien op dat er goed wordt opgelet. Dieven worden hier wellicht door afgeschrikt.

Gerelateerde link: Naambordje beton