5 tips om geld te verdienen met je hobby

Droom je ervan om van je hobby je werk te maken? Wil je geld verdienen met je hobby? Lees de volgende tips en breng die droom een stapje dichterbij.

  1. Praat met ervaringsdeskundigen

Een hobby is vrijblijvend. Zodra mensen voor je producten of je diensten betalen, gaat het vrijblijvende er vanaf. Dat voelt toch anders. Praat met mensen die de stap hebben gemaakt en leer van hun ervaringen. 

  1. Begin klein

Je hoeft niet meteen fulltime ondernemer te worden als je geld wilt verdienen met je hobby. Je kunt ook met één dag in de week beginnen en het daarna verder uitbouwen. En misschien zijn er mogelijkheden om in je huidige baan meer bezig te zijn met wat je het liefste doet. Houd alle mogelijkheden open.

  1. Pas op voor de vriendenprijs

Vraag je in het begin een vriendenprijs, om een portfolio op te bouwen of omdat je voor bekenden werkt? Dat kan, maar pas een beetje op. Dit is voor veel mensen die van hun hobby hun werk maken een valkuil. Prijzen later alsnog verhogen is lastig. Maar na aftrek van je kosten en belastingen moet je wel genoeg overhouden. Doe vooraf onderzoek naar de gemiddelde tarieven in je niche.

  1. Blog over je hobby 

Bloggen over je hobby kan geld opleveren. Verdien wat bij door via Google Adsense relevante advertenties in je blog te tonen. Of sluit je aan bij affiliate programma’s van grote webshops en kies producten die je wilt promoten. In opdracht van bedrijven bloggen is nog een optie. Hoe meer volgers en bezoekers je hebt, hoe interessanter je bent voor samenwerking. Goede content is cruciaal. Is schrijven of video’s maken je hobby? Dan is bloggen helemaal een goed idee!

  1. Laat je inspireren door bijzondere hobby’s 

Carriere als handmodel

Handmodel Adele Uddo verdient zo’n € 5000 per dag. Dat is een uitzondering, maar als handmodel kun je best lekker verdienen. Heb je mooie handen? Schrijf je in bij een modellenbureau. Let wel goed op bij welk bureau je je inschrijft. Als je moet betalen voor inschrijving, zit er meestal een addertje onder het gras. Kijk voorbeeld eens op http://www.echtemensen.com/inschrijven/ 

Duurzame kleding ontwerpen

Handig met naald en draad? Dol op duurzame stoffen? Dit is jouw moment! Er is vraag naar duurzame, unieke kledingitems. Geef zoveel mogelijk informatie over de materialen, bijvoorbeeld op waslabels. En gebruik termen als ‘100%’,  ‘zuiver’ en ‘puur’ alleen als het product één soort textielvezel heeft. Ga voor gepersonaliseerde waslabels naar: https://topetiketten.nl/was-en-onderhoudslabels/

Oppas voor bijzondere huisdieren

Hondenliefhebbers kunnen bijverdienen met een uitlaatservice of hondenopvang. Maar als je ervaring hebt met iets minder gangbare huisdieren, is dat een plus. Voor eigenaren van reptielen is het niet altijd makkelijk om een goede reptielenoppas aan huis te vinden. Bied je diensten aan via platforms als www.huisdierenoppas.nl.

Zo zie je maar dat je met een goed idee en onder de juiste omstandigheden zeker geld kunt verdienen met je hobby. En ook al vraagt het waarschijnlijk wat voorbereiding en een hoop denkwerk, wie wil er nou niet elke dag zingend naar zijn werk?