4 voordelen van fleetmanagement

Meer en meer organisaties gaan op fleetmanagement over. Logisch, want hiermee regel je de wagenpark van jouw bedrijf namelijk tot in de puntjes. En het mooiste van alles? Je hebt overal inzicht in. Altijd en overal. Nieuwsgierig naar de voordelen? In deze blog vertellen de specialisten van Vecore je er meer over. Wacht niet langer en lees snel verder!

1. Inzicht in de locatie

Auto’s zijn alles behalve goedkoop. Daarom wil jij als ondernemer graag weten dat ze er picobello uitzien. Dat jouw werknemers er goed mee omgaan. Daarnaast wil je graag weten waar ze zich precies bevinden. Deze wens tot extra controle kan meerdere redenen hebben. Zo kan met fleetmanagement de wagen snel teruggevonden worden in het geval van diefstal. Ook kan worden gecontroleerd of het niet voor privégebruik wordt gereden. Tevens kan er snel geschakeld worden in het geval van een spoedopdracht.

2. Financiële besparing

Een ondernemer denkt altijd over geld. En vooral over de besparing ervan. Een grote kostenpost in het verkeer is de bestuurder zelf. Krijgen zij een auto van de zaak? Dan kan dat flink in de papieren lopen. Met fleetmanagement behoort dat tot de verleden tijd. Hiermee kun je namelijk het rijgedrag nauwkeurig monitoren. Op basis hiervan kan er een advies worden gegeven, waarmee er flink op de brandstof en onderhoudskosten kan worden bespaard. Vaak tot wel 20% per auto!

3. Optimaliseren wagenpark

Het is een lastig punt. Hoeveel auto’s kun je het beste aanschaffen? En welke types passen het beste binnen jouw bedrijf? Al deze vragen komen eigenlijk neer op een hele belangrijke. Namelijk: Hoe zet je een wagenpark zo efficiënt mogelijk in? Doordat fleetmanagement allerlei relevante informatie verzamelt, kun je weloverwogen beslissingen maken. Dus of je nu twijfelt over de aanschaf van een auto of de ideale route. Met fleetmanagement maak je altijd de juiste keuze.

4. Veiliger rijgedrag

Geld is natuurlijk leuk. Maar het allerbelangrijkst zijn natuurlijk de mensen, die het bedrijf draaiende houden. En dat zijn de werknemers. Een gezonde werknemer betekent dan ook een blije baas. Met fleetmanagement kun je ongelukken op de openbare weg zoveel mogelijk voorkomen. Laat een gebruiker structureel rare manoeuvres zien? Dan krijgen zowel deze persoon als jij waarschuwingen te zien. Op basis hiervan kan het gedrag verbeterd worden.