4 tips voor het vinden van woonruimte na een scheiding

Tegenwoordig strandt maar liefst één op de drie huwelijken. Met als gevolg een moeilijke periode. Spullen verdelen, voogdij over kinderen regelen en misschien ook nieuwe woonruimte zoeken. Vooral dat laatste blijkt tegenwoordig een lastige klus te zijn. Passende woonruimte ligt vandaag de dag namelijk niet voor het oprapen. In deze blog geven wij je daarom 3 tips om zo spoedig mogelijk aan woonruimte te komen.

1. Schakel een makelaar in

Heb jij echt een eigen plekje nodig en zie je huren ook niet zitten? Schakel dan een makelaar uit Deventer in zoals Helder Deventer. Makelaars kunnen heel gericht zoeken op basis van jouw wensen en zijn altijd direct op de hoogte wanneer er iets te koop komt. Weet je niet goed wat er allemaal mogelijk is nu je alleen bent? De specialisten van Helder Deventer adviseren je graag over de mogelijkheden omtrent een hypotheek. Een huis kopen in Deventer doe je niet alleen!

2. Vraag een urgentieverklaring aan

In veel gemeenten is er een mogelijkheid om een urgentieverklaring aan te vragen. Dit houdt in dat je voorrang krijgt voor het huren van een sociale huurwoning. Je schrijft je vervolgens in bij de woningbouwvereniging die daarna aan de slag gaat voor je. Krijg je een woning toegekend? Dan moet je deze wel accepteren. Wanneer je dit niet doet, komt je spoedaanvraag te vervallen. Dit houdt dus wel in dat je niet kieskeurig kunt zijn.

3. Zoek tijdelijk onderdak bij familie

Overnachten bij familie heeft wellicht niet je voorkeur, maar het is wel degelijk een tijdelijke oplossing. Kunnen jullie echt niet langer door één deur en wil je nog liever gisteren dan vandaag vertrekken? Dan biedt dit vaak een uitkomst. Bovendien kun je veel steun hebben aan mensen dicht om je heen en vanuit hier rustig op zoek gaan naar een eigen plek.