4 tips voor een bezoekje aan Zwolle

Zwolle

Veel toeristen bezoeken de traditionele steden als Amsterdam, Utrecht en Rotterdam. Maar Zwolle wordt vaak overgeslagen. Terwijl Zwolle een stad is die je veel te bieden heeft. Steeds meer toeristen weten de weg te vinden naar de oude Hanzestad aan de IJssel. In Zwolle kun je shoppen, culinair genieten, varen door de grachten. Dit behoort allemaal tot de mogelijkheden. In deze blog lees je 4 tips voor een leuk uitje in Zwolle! 

Maak een stadswandeling door het centrum

Niets fijner dan het maken van een stadswandeling langs prachtige plekken door de stad. In zwolle vind je vele steegjes waar je lekker kan ronddwalen met een kaart onder je arm. Je zult zien dat er in Zwolle veel verrassende plekjes zijn te vinden die niet bekend zijn bij het grotere publiek. Een publiekstrekker is de Sassenpoort. Deze is gebouwd in de 15e eeuw en maakte onderdeel uit van de stadspoort rondom Zwolle aan de Thorbeckegracht. 

Shoppen in de binnenstad

Ben je een shopaholic? Ook dan zit je goed in Zwolle. In de Diezestraat vind je winkels van alle grote winkelketens in Nederland. Je zult dus gegarandeerd slagen wanneer je op zoek bent naar kleding. Naast de Diezestraat heb je ook veel kleine steegjes waar de leukste boetieks zijn gevestigd. Sla deze ook vooral niet over! Zorg dat je extra goed bent voorbe

Breng een bezoek aan museum de Fundatie

Kunstliefhebber? Dan mag een bezoekje aan museum de Fundatie niet ontbreken. Het dak van het museum is een ware eyecatcher van de stad. Van heinde en verre kun je dit architectonische gebouw al zien. Van buiten is het gebouw al prachtig, maar ook het museum is zeer de moeite waard. In het museum is kunst aanwezig van internationale topkunstenaars. 

Peperbus beklimmen

Om toch een beetje sportief te blijven tijdens je uitje in Zwolle, kun je de Peperbus gaan beklimmen. Maar trek goede schoenen aan en zorg dat je in topconditie bent, want de trap telt 236 treden voor je boven bent. Maar als je eenmaal boven bent, wordt je wel beloond. Het uitzicht is adembenemend. Laat je betoveren door de schoonheid van deze Overijsselse hoofdstad. 

Heb je na een drukke dag zin om lekker te eten? Kies dan voor een chinees restaurant in Zwolle.