4 soorten tuinaccessoires die niet mogen ontbreken in je tuin

De tuin is de plek waar jij tot rust komt. Waar je even lekker kunt ontspannen en je gedachten opzij kunt zetten. Een oase van rust als het ware. Je bent altijd in de tuin bezig en hierdoor zie je continue mogelijkheden om je tuin te veranderen. In deze blog laten wij verschillende mogelijkheden zien voor jouw tuin.

Foliekas

Heb je groene vingers en wil je graag groente en fruit kweken? Dan beidt een foliekas uitkomst. Want met een foliekas kun je gemakkelijk de lekkerste groente en fruit kweken. Dit kan natuurlijk ook in een kas van glas. Maar het grote voordeel van een foliekas is dat ze gemakkelijk in gebruik zijn en bovendien goedkoop! Foliekassen zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbar. Door het folie kun je de kas in de winter ook gemakkelijk opslaan.

Schermdoek

Een schermdoek is handig wanneer je zelf groente en fruit wilt kweken, maar je tuin veel zon krijgt op een dag. Door een schermdoek op te hangen in je kas, zorg je ervoor dat je gewas niet teveel zon krijgt waardoor het gaat verbranden. De schermdoeken zijn van stevig materiaal als nylon of aluminium. Hierdoor zal je lang kunnen profiteren van de voordelen van schermdoeken. Je kunt het schermdoek gemakkelijk ophangen aan de binnenkant of buitenkant van de kas. Wij raden je aan om dit, wanneer mogelijk, aan de binnenkant te bevestigen. Zo kan het niet beschadigen door extreem harde wind.

Bevloeiing

Water is van groot belang voor gewassen. Maar de hoeveelheid water verschilt per plant. Ook de toediening verschilt per plant. Dit kan het lastig maken om je planten goed te onderhouden. Heb je geen groene vingers, maar wil je wel genieten van je planten? Kies dan voor bevloeiing of irrigatie. Hiermee verhelp je namelijk bovenstaande problemen. Met bevloeiing heb je verschillende mogelijkheden om je planten water te geven. Deze nemen jou dus een hoop werk uit handen. Handig!

Orangerie

Wil je het gehele jaar kunnen genieten van jouw tuin? Dan is een orangerie echt iets voor jou. In een orangerie kun je namelijk het gehele jaar zitten. In een orangerie heb je namelijk geen last van wind en door het glas kun je genieten van alle planten om je heen. Als het in de avond toch wat koeler wordt, kun je natuurlijk altijd een sfeervolle kachel plaatsen. Een gegarandeerd goede toevoeging voor jouw tuin!