3 tips om werknemers gelukkig en gemotiveerd te houden

De HR afdeling binnen je bedrijf is erg belangrijk. Zij zorgen onder andere dat je weet hoe het gaat met je medewerkers. Zit je tijdelijk zonder HR medewerker? Dan kan een bedrijf als Talentem ervoor zorgen dat je niet zonder hoeft te zitten. Want je wilt toch graag dat de beste werknemers naar jouw bedrijf toekomen en dat je huidige werknemers gelukkig zijn? In deze blog gaan we in op dat laatste: hoe houdt je je werknemers gelukkig en gemotiveerd? Lees hieronder onze drie tips!

1. Zorg voor een positieve werkomgeving

Aangezien veel werkende mensen het grootste deel van hun wakkere uren op de werkvloer doorbrengen, moet de werkplek een omgeving zijn waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt en de productiviteit wordt aangemoedigd. Stap een daarnaartoe is werknemers de kans geven om hun ideeën te delen. Dat betekent voor de manager vaak meer luisteren dan praten. Daarnaast moet de werkomgeving werknemers toestaan hun fouten te delen zonder voor gek gezet te worden. Door werknemers aan te moedigen en buiten hun comfortzone te laten treden bevorder je de productiviteit.

2. Maak tijd voor teambuilding en privéleven

Ondanks dat het bedrijf uit meerdere afdelingen bestaat, moet het mogelijk zijn om alle werknemers bij elkaar te verzamelen. Plan gezamenlijke uitjes of bijeenkomsten voor werknemers om met elkaar vriendschappen op te kunnen bouwen. Doe dit op een manier die niks te maken heeft met werk, zodat de activiteit écht focust op de relatie tussen werknemers. Het is belangrijk om duidelijk onderscheid te maken tussen werktijd en vrije tijd, ook in het privéleven van de werknemer. Begrijp het belang van een gezond leven als werkgever. Een gezonde gelukkige werknemer is gelukkiger en werkt harder.

3. Geef het goede voorbeeld

Een goede leider/manager op de werkvloer fungeert als rolmodel en moet daar rekening mee houden. Hoe hij of zij zich verantwoord naar de rest toe is een voorbeeld voor alle werknemers. Wees daarnaast ondersteunend naar werknemers toe en ga van het beste uit. Verwacht jij dat een werknemer het slecht zal doen, dan zal die dat waarschijnlijk (kan ook onbewust) aanvoelen en het ook slechter gaan doen. Omgekeerd werkt dat ook zo. Als leider/manager heb je meer invloed dan je denkt. Gebruik dat goed door positief te zijn op de werkvloer.

Heb jij ervaring in een leidinggevende rol en nog tips voor anderen? Laat het ons weten.