3 redenen waarom jij jouw fiets weer uit de schuur moeten halen

Heb jij een fiets en staat hij in de schuur stof te verzamelen? Dan is het nu tijd om de fiets uit de schuur te halen en te gebruiken. Het maakt niet uit of het een mountainbike is, of een simpele herenfiets, deze manier van jezelf vervoeren heeft vele voordelen. Als Nederlanders zijn we toch sneller geneigd om de auto te nemen. We zien ook steeds vaker dat het ongezonde leven ons overneemt, terwijl fietsen juist heel gezond is voor het lichaam. Lees hier meer over de voordelen van het fietsen.

Verbeterde conditie

Fietsen zorgt voor een betere conditie. Hoe harder je werkt aan je conditie, hoe langere afstanden je kan fietsen, wat automatisch goed voor het lichaam is. Het is normaal dat het begintraject moeizaam verloopt. Je lichaam moet nog wennen aan het fietsen, maar hoe vaker je fietst, hoe makkelijker het wordt. Probeer daarom de fietsritten met korte afstanden te vergroten. Voor je het weet hoef je de auto niet meer te gebruiken om naar werk toe te gaan, maar zal de fiets een vertrouwd vervoersmiddel worden.

Goed voor de spieren en gewrichten

Los van het feit dat je met het fietsen werkt aan een verbeterde conditie, krijg je van het fietsen ook sterkere spieren. Dit heeft ook effect op je dagelijkse activiteiten. Je spieren worden sterker, dus je kan meer tillen en doen. Je merkt tijdens het fietsen ook dat het trappen makkelijker gaat. Hoe je bijvoorbeeld bij versnelling 3 nog moeite had, gaat telkens makkelijker. Hierdoor zal je de versnelling wat hoger zetten en zullen je spieren harder moeten werken, wat voor meer kracht en spiermassa zal zorgen.

Heb je ook een druk schema en kan je niet elke week naar de sportschool? Dan is het fietsen een ideale vervanger van de sportschool, aangezien je aan je spieren en conditie werkt. In dit geval maakt het ook niet uit of je met een mountainbike, omafiets of herenfiets fietst, de beweging zit er goed in en helpt zeker met de gezondheid.

Goed voor het milieu

Dit is het belangrijkste van allemaal. We weten allemaal hoe slecht een auto voor het milieu kan zijn en we nemen nog te vaak de auto voor korte afstanden, wat onnodig is. Een fiets heeft geen CO2 uitstoot. Een auto daarentegen wel. Door te fietsen verspreid je dus helemaal geen milieuverwoestende gassen, wat je met een auto wel doet. Neem dus vaker de fiets en denk mee aan het milieu.