3 redenen om een incassobureau in te schakelen

Als bedrijf kom je er vrijwel niet onderuit. Klanten die jouw product of dienst niet kunnen – of zelfs niet willen – betalen. Hartstikke vervelend. Niet alleen voor jou, maar voor jouw hele bedrijf. Gelukkig zijn er genoeg oplossingen. De gang naar een incassobureau is daar één van. Klinkt spannend, maar gelukkig is niets minder waar. Of je nu een Incassobureau Den Haag binnenstapt of één in het hoge Noorden. Het is altijd een goed idee. De experts van Korenhof en Partners leggen je in deze blog uit waarom. 

1. Juridisch beschermd

Het incasseren van schulden is een ingewikkeld proces. Het is omgeven door vele wetten en regels. Houd jij je daar – bewust of onbewust – niet aan? Dan kan een debiteur jou daar tijdens een mogelijke rechtszaak op terugpakken. Dat wil je natuurlijk niet. Als ondernemer wil je namelijk maar een ding: het geld – waar jij recht op hebt – terugvorderen. Door een bureau in te schakelen, weet je zeker dat het hele traject juridisch gezien goed verloopt. De incassospecialisten zijn namelijk goed op de hoogte van alle spelregels. 

2. Grotere kans op succes

Schaamte. Verbazing. Boosheid. Een eerste, officiële aanmaning maakt veel verschillende emoties bij een klant los. Het maakt indruk. Meer nog dan wanneer jij als ondernemer dreigende taal spreekt. Wanneer je een incassobureau inschakelt is de kans op succes dan ook groot. Lukt het na het sturen van aanmaning nog niet? Dan sturen ze een deurwaarder op de debiteur af. Deze persoon gebruikt technieken en wettelijke pressiemiddelen om de schuldenaar alsnog te laten betalen. Over succes gesproken… 

3. Alles gedocumenteerd

Veel, maar lang niet alle incassozaken leiden tot het gewenste resultaat. Het komt nog best vaak voor dat een klant pertinent weigert te betalen. In dat geval kun je besluiten om naar een rechter te stappen. Dit vereist echter de nodige voorbereiding. Zo moeten alle stappen tot dan toe goed gedocumenteerd zijn. Wat is de situatie en wat heb je eraan gedaan om deze te verhelpen? Schakel je vanaf het begin een incassobureau in? Dan is dit alles goed gedocumenteerd. Scheelt weer werk.